Kiszenie kapusty łatwa rzecz!! 
Przekonali się o tym uczniowie klas 1-3 którzy wybrali się na wycieczkę do Zagrody Edukacyjnej Szmer. Na miejscu mieli okazję zapoznać się z walorami smakowymi i zdrowotnymi kiszonej kapusty oraz otrzymali tajny przepis i potrzebne przybory do samodzielnego przygotowania popularnego polskiego przysmaku. Bardzo dużo radości sprawiło uczniom ubijanie kapusty drewnianym trzonkiem i jej przyprawianie. Mieli również okazję przejechać się bryczką, która dała możliwość podziwiania wyjątkowych podkarpackich, jesiennych  krajobrazów. Uczniowie cieszyli się beztroską zabawą na świeżym powietrzu, łowili drewniane  ryby z metalowej balii, jeździli małymi wozami, które sami musieli ciągnąć jak również karmili kozę Klarę oraz mieli możliwość wydoić sztuczną kozę. Ogromną atrakcją było również budowania pociągu z dyni, wspinanie się po balach siana oraz poszukiwanie zaginionych podków. Na koniec uczniowie odwiedzili zwierzęta mieszkające w zagrodzie. To była bardzo udana i pełna wrażeń wycieczka.
god1
 
god2
 
god3
 
god4
 
god5
 
god6